Wat is een lichtbord precies?

Neon

Een lichtreclame is slechts één van de vele manieren om een ​​logo of bedrijfsbord in een nieuw licht te plaatsen. Het kan in een grote verscheidenheid aan vormen voorkomen. In principe moet een reclamebord natuurlijk de aandacht trekken. Het is niet verrassend dat een verlicht bord meestal effectiever is dan een onverlicht bord – wie is er nou niet gefascineerd als het fonkelt en straalt!

Wat zit er achter het verlichte bord?

De technologie achter het lichtbord is in de loop van de tijd blijven evolueren. In 1923 hing het eerste neonbord in een etalage van Parijs. Een echte neonreclame retro is nog steeds te vinden op rommelmarkten en bij speciale leveranciers. Later in de jaren 60 werden de eerste LED’s (Light Emitting Diode) vervaardigd. De technische ontwikkelingen op het gebied van helderheid en kleurbeschikbaarheid hebben deze verlichting echter pas recentelijk tot een populaire technologie voor individuele lichtborden gemaakt.

Eén lichtbord, twee technologieën!

Twee lichtbronnen kunnen gebruikt worden voor een verlicht bedrijf, logo of reclamebord. Maar wat onderscheidt een LED lichtbord van een neon lichtbord? Een LED-lamp voor lichtreclameborden is vooral energiezuiniger, duurzamer, flexibeler en robuuster dan andere lichtreclames. Een dergelijk lichtbord verbruikt in de regel slechts een derde van de energie die nodig is voor conventionele lichtreclameborden. Dit betekent natuurlijk ook dat slechts een derde van de hoeveelheid CO2 wordt gegenereerd. Vanwege de lage warmteafgifte zijn LED-lichtborden vooral populair in openbare ruimtes, omdat ze niet per se beschermd hoeven te worden met plexiglas of een acrylplaat.

Hoe en waar kan ik het beste een lichtbord plaatsen?

Vanwege deze voordelen zijn de duurzame lichtborden vooral populair voor beursstands, reeksen evenementen, maar ook voor winkelgebieden en vergelijkbare locaties. Of het nu gaat om een ​​verlicht barbord of een reclamebord: een lichtbord kan direct aan de muur, hangend aan de muur, binnen of buiten worden gemonteerd. Het loont echter de moeite om nog eens goed naar de specificaties te kijken.

Wat is een lichtbord precies?
Schuiven naar boven