Waar moet u op letten bij het kopen van tuinmeubelen?

Tuintafel

Als je tuinmeubelen wilt kopen, zorg er dan bij het kopen voor dat de maat en stijl passen bij de plek waar je gaat verblijven. Terrasmeubilair is meestal iets ruimer dan balkonmeubilair. Een bistrotafel en bistrostoelen passen in een betoverende en begroeide tuin, houten meubelen versmelten met een natuurlijke omgeving.

Tuinmeubelen kunt u gemakkelijk online vanaf uw pc kopen of u kunt naar een speciaalzaak gaan en deskundig advies krijgen. Voor degenen die weten wat ze willen, is de selectie op internet uitstekend. Kijk ook eens op de websites van tuinmeubelleveranciers voor eerste ideeën en indrukken, vormgevingsmogelijkheden en een overzicht van de verschillende uitvoeringen.

Genoeg ruimte op balkons?

Houd er bij de aankoop rekening mee dat een stoel naast zijn voetafdruk van ca. 50 x 65 cm een ​​ruimte van 20 – 30 cm nodig heeft om erachter te bewegen. De tafel moet minimaal een meter breed zijn, zodat je comfortabel kunt eten.

Ideaal zou zijn als je rond de eettafel nog zo’n 50 cm ruimte hebt zodat je er probleemloos langs kunt lopen. Mocht de ruimte van minimaal 40 x 40 cm voor een parasol niet meer voldoende zijn, dan kun je ook een tuintafel met geïntegreerde parasolhouder gebruiken. Een andere mogelijkheid is om de parasol aan de balkonreling te klemmen.

Zorg ook dat je wat ruimte hebt voor een grill of een bijzettafel. De beste oplossing voor een klein balkon zijn opklapbare meubels die in een hoek kunnen worden geplaatst om ruimte te besparen.

Wees voorzichtig met de kleuren

Houd er rekening mee dat donkere tuinmeubelen erg warm kunnen worden in de brandende zon! Kunststof en metalen meubels worden ook gemakkelijk warm. Een oplossing hiervoor is een lichtgekleurde bekleding, wat natuurlijk ook het zitcomfort verhoogt. Deze kussens moeten het hele oppervlak van de zitting en rugleuning bedekken. Een tafelkleed helpt tegen glinsterende lichtreflecties en reflecties op het tafelblad.

Als u een zeer lichte of gevoelige natuursteenbekleding op uw balkon of terras heeft, dient u er rekening mee te houden dat sommige houtbeitsen of verven kunnen uitlopen, vooral bij regenachtig weer.

Kwaliteit van tuinmeubelen

Zorg ervoor dat de meubelen waterdicht, UV-bestendig (belangrijk bij kunststof meubelen), onderhoudsvriendelijk, vormvast, kleurvast en slag- en slijtvast zijn. Bij met stof beklede ligstoelen moeten de naden stabiel en scheurvast zijn. Het maakt dan niet uit bij welke winkel of tuinmeubelen outlet de tuinmeuebelen gekocht zijn.

Bekleding moet afwasbaar zijn of op zijn minst reinigbaar. Ze moeten gemakkelijk aan het zitmeubel kunnen worden bevestigd zonder te verschuiven.

Stoelen die niet opklapbaar zijn, moeten stapelbaar zijn, zodat ze ruimtebesparend kunnen worden opgeborgen.

Kwaliteit speciaal voor vouwmeubels

Test de vouwmechanismen! Ligstoelen, stoelen en tafels moeten eenvoudig te verstellen en vast te klikken zijn. Bij klaptafels moet het tafelblad uitgeklapt kunnen worden vastgezet. Verbindings- en verbindingsdelen mogen niet van ijzer zijn maar van roestvrij staal of messing.

Een coating van de afdichting moet rondom afsluiten en mag bij het in- en uitvouwen niet worden afgeveegd. Zorg ervoor dat de randen schoon en afgerond zijn en dat er geen schroefkoppen uitsteken om de veiligheid tegen verwondingen te garanderen.

Probeer het zeker eens uit

Kunststof meubelen zijn vaak niet zo sterk als het lijkt. Pas op dat de rugleuning niet naar achteren doorzakt, dat de armleuningen niet gemakkelijk opzij kunnen worden geschoven, of dat de tafel- en stoelpoten bezwijken of zelfs knikken onder belasting! Houd er ook rekening mee dat de stoelen mogelijk tegen een stootje kunnen! Hij moet ook comfortabel en veilig kunnen zitten. De tafel mag niet wiebelen of zelfs omvallen als u zich kort daarna gaat ondersteunen.

Waar moet u op letten bij het kopen van tuinmeubelen?
Schuiven naar boven