Trouwringen kopen

Ring

Trouwringen zijn een symbool van liefde en het kiezen van de perfecte trouwring is niet zo eenvoudig. Ze moeten tenslotte een leven lang meegaan en over 20-30 jaar nog steeds leuk en fit zijn. Maar laten we beginnen met mijn ervaringen en tips over het kopen van trouwringen.

Koop trouwringen – dit is het juiste moment

Ik moet zeggen dat we de tijd hebben genomen om trouwringen te kiezen en het was een van de laatste items op onze huwelijksplanning. We hebben veel research vooraf gedaan en dat kan ik je ook aanraden. Aan het begin van de weddingplanning heb ik voor ons een Pinterest-bord voor trouwringen gemaakt en tussendoor steeds nieuwe inspiratie op gedaan.

Ongeveer 4 maanden voor de bruiloft zijn we actief gaan zoeken. Dit is een relaxte periode, omdat je nog genoeg tijd hebt voor diverse opties en in eerste instantie vrijblijvend juweliers en goudsmeden kunt kiezen.

Wij hebben onze trouwringen 3 maanden voor de bruiloft besteld. Dit is aan te raden, omdat je dan niet onder tijdsdruk komt te staan. Kies je voor een kant-en-klaar model, dan zijn je ringen in ongeveer twee weken klaar om afgehaald te worden. Als u uw trouwringen individueel laat maken, kan dit 3-6 weken duren. Daarnaast is er natuurlijk of het hoogseizoen is en bijvoorbeeld of de stenen op dit moment beschikbaar zijn.

Waar trouwringen kopen?

We waren echt heel lang onbeslist op dit punt. Bij het kopen van trouwringen heeft u uiteindelijk twee mogelijkheden: bij een juwelier of bij een goudsmid.

Uiteraard kunt u voor beide opties ook langskomen in een stationary shop of uw trouwringen online bestellen. We hebben eigenlijk heel veel mooie modellen online gevonden. Vooral als je op Pinterest zoekt en van Amerikaans design houdt, vind je in Etsy-shops vaak mooie, moderne en redelijk goedkope ringen. Maar dat zou voor ons zeker te lastig zijn, want bij trouwringen gaat er natuurlijk veel geld over de tafel.

Wij hebben onze trouwring met diamant gekocht in Amterdam, bij 123Gold. Mijn man had daar al mijn mooie verlovingsring gekocht en aangezien we er super blij mee zijn, hebben we voor de juwelier gekozen. Maar het was ook cruciaal dat er veel modellen waren om te passen en dat je gaandeweg steeds dichter bij je idee van de perfecte trouwring kwam.

Trouwringen kopen
Schuiven naar boven