Porto Vecchio

Corsica

Met ongeveer 11.000 inwoners is Porto-Vecchio de derde grootste stad van Corsica en het centrum van het toerisme in het zuidoosten van het eiland. De stad ligt op een heuvel aan het binnenste uiteinde van de diep ingesneden 8 km lange Golf van Porto-Vecchio en bestaat uit de oude stad omringd door een Genuese vesting, die in de zomer bruist van de toeristen, en het havengebied met een jacht en veerboothaven.

Porto-Vecchio is vooral populair bij vakantiegangers op Corsica vanwege het grote aantal baaien en prachtige stranden. In het zuiden van de stad zijn er bijna Zuidzee-achtige stranden waar het hart van elke vakantieganger sneller van gaat kloppen. De glooiende hellingen van de stranden zijn bijzonder geschikt voor gezinsvakanties, de beschutte ligging van de baaien is ideaal voor windsurfers en de rotsen zijn geweldig om te snorkelen. Enthousiaste duikers komen in de buurt ook aan hun trekken. Een groot aantal hotels en vakantieappartementen in de regio Porto-Vecchio stellen elke reiziger in staat zijn droom van een paradijselijke strandvakantie te realiseren.

Bezienswaardigheden in Porto Vecchio

Bezienswaardig is de grotendeels bewaard gebleven citadel van de stad met de prachtige stadspoort Porte Genoise, die vroeger de enige toegang tot de oude stad was vanuit de haven. In de zomer is de oude binnenstad binnen de vestingmuren ’s avonds autovrij en geheel gereserveerd voor toeristen, die hier uitgebreid kunnen slenteren. Het leven in de oude stad is geconcentreerd rond de Place de la République met zijn talrijke cafés en de kleine straatjes rond het plein. Hier bevindt zich ook de Saint Jean-Baptiste-kerk, herbouwd in 1868. De restaurants naast Porte Genoise bieden het beste uitzicht op de haven en de enige zoutziederij op Corsica die nog zout produceert en die ook bezocht kan worden. Rond de jachthaven hebben zich talloze restaurants gevestigd en veerboten vanuit Marseille en Sardinië leggen aan in de veerhaven verder naar het oosten.

En er zijnvanzelfsprekend nog veel meer bezienswaardigheden in Corsica.

Excursies in de omgeving van Porto-Vecchio

Torreaner-sites: vier prehistorische cultusplaatsen van kolonisten die leefden tussen 2200 en 1600 voor Christus. kwam naar het eiland in de buurt van Porto Vecchio en richtte torenachtige monumenten op (“torre”): o Torre Monument: enkele toren gebouwd op een granieten rots o Castellu di Arraghju: goed bewaard gebleven fort hoog op een berg; een van de oudste Torrean-nederzettingen (beide ten noorden van Porto-Vecchio) o Tappa Fort: een van de oudste bouwwerken, rond 2200 voor Christus. gedateerd; vandaag gedeeltelijk overwoekerd door maquis o Monument van Ceccia (beiden ten zuiden van Porto-Vecchio),
Door de bergen naar Alta Rocca Fascinerend mooi excursie- en wandelgebied tussen lage bergketens en uitlopers van het Bavella-massief: via het dorp Ospedale naar het Forêt d’Ospedale (prachtige wandelpaden, klimrotsen, picknickplaatsen) met de mogelijkheid om te wandelen naar het imposante Piscia di Gallu waterval (ca. 1,5 uur heen+terug); dan door het dichte Forêt de Zonza (Zonza is een levendig vakantieoord en het startpunt voor vele wandelingen) verder via Quenza over pittoreske kronkelige wegen de woeste bergen in en naar Levie (het oudste gevonden skelet op Corsica, de Vrouwe van Bonifacio, in het prehistorisch museum); Vanaf daar een zeer waardevolle omweg naar de opgravingen van Cucuruzzu en Capulla (beiden ook Torreaner nederzettingen), zeer mooi gelegen in een betoverd bos van knoestige bomen en verweerde keien met een fantastisch uitzicht op het Bavella-massief.
Col de Bavella mooiste pas van het eiland, breed groen bergzadel op 1218 m in een prachtige omgeving tegenover de Aiguilles de Bavella (“Bavella-naalden”); talloze wandel- en klimmogelijkheden in een spectaculair bergmassief is een van de hoogtepunten van een Corsica-tour.

Porto Vecchio
Schuiven naar boven