Nieuwsbrief week 39

Tientjesaktie groot succes
Bij je aansluiting € 10.- doneren aan een lokale vereniging, dat wilden veel nieuwe aanmelders. De tientjesaktie is dan ook een groot succes! Wil je je nu nog inschrijven en ook lokaal wat bijdragen? Onze lokale verkopers Bijkluit, Groenendal IT, Hoekema Installatie, Karyon Computers & Netwerken, Optie1 Lemmer, pchulpFriesland, Reekers Installatiebedrijf, Service Partner Brouwer Blauwhuis en Webish ICT zijn de iniatiefnemers van deze aktie. Elke inschrijving via hen levert een lokale club, vereniging, dorpsbelang of kerk een donatie van €10,- op. Beschikbaar gesteld door deze lokale verkopers. Cor Procee, Webish ICT vertelt erover:”De koplopers zijn dorpsbelang Kubaard en dorpsbelang Achlum. Maar de donaties zijn enorm divers. Het gaat van Longfonds tot kaatsverenigingen. De meest opvallende vond ik zelf Vogelwacht Wommels!”

Nu of nooit
De verlenging voor Sûdwest-Fryslan loopt tot 1 oktober. Deze is eenmalig. We hebben dit vooral gedaan om de kleine kernen nog een extra kans te geven. Wij zullen niet nogmaals verlengen. Van bewoners horen we soms dat ze wachten op een andere partij. Dat mag natuurlijk. Grote vraag is natuurlijk wel of er een andere partij komt. Want waarom gebeurde dit dan niet eerder? Daarnaast kun je jezelf een aantal andere vragen stellen. Of een andere partij het bijvoorbeeld voor hetzelfde geld doet. En of die aansluiting dan ook tot in huis is. En of dan ook de dorpshuizen gratis worden aangesloten. De antwoorden hierop weten wij natuurlijk ook niet. Het enige dat wij weten is dat wij heel graag glasvezel gaan aanleggen. Want wij vinden dat goed en stabiel internet voor iedereen beschikbaar moet zijn.

3 miljoen aansluitingen
Alleen vorig jaar kwamen er in Nederland al 200.000 glasvezelaansluitingen bij. Dit is een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder en zorgt ervoor dat er al 3 miljoen aansluitingen in Nederland zijn.
Vorig jaar meldde onderzoeksbureau Stratix al dat het aantal glasvezelaansluitingen weer toeneemt. Dat is vooral toe te schrijven aan lokale initiatieven en onafhankelijke exploitanten in buitengebieden. Ondanks de groei waarschuwt de Fiber Carrier Association, een Nederlandse brancheorganisatie voor glasvezelbedrijven, dat het aanleggen van 5g-netwerken onder druk staat door leemtes in glasvezelnetwerken. De focus ligt nu vooral op het aansluiten van huishoudens, terwijl voor een optimaal 5g-netwerk een landelijk dekkend glasvezelnetwerk nodig is.
Bron: Tweakers

Dokterspost
Heb jij coax en ben je tevreden met je huidige internet- en televisieverbinding? Met glasvezel ben je klaar voor de toekomst. En niet alleen jij natuurlijk. Op school, in het dorpshuis en bij de dokterspost hebben ze ook het liefste snel en vooral stabiel internet.

Denk maar aan de dokter die tegenwoordig je recept meteen digitaal doorzet naar de apotheek, of je doorverwijzing voor het ziekenhuis direct in een digitaal portaal onderbrengt. Een e-consult komt ook bij steeds meer huisartsen voor. Leefadvies, vragen over medicijnen of (uitslagen van) een eerder onderzoek zijn hier geschikte onderwerpen voor. En… bij chronisch zieken blijkt online communicatie te leiden tot een efficiëntere zorg met een betere ziektecontrole voor meer tevreden patiënten.

De LHV (landelijke huisartsen vereniging) zegt hier zelfs over:”We horen van huisartsen dat een effectieve inzet van het e-consult duidelijk tijd bespaart. Het werkproces wordt veel minder verstoord, doordat de arts vragen kan beantwoorden op het moment dat het hem uitkomt. Als het e-consult goed gaat lopen, komen er bovendien minder telefoontjes binnen. Vragen over medicatie, bijwerkingen, onderzoeksuitslagen en de interpretatie daarvan – dat zijn normaal allemaal zaken die vaak telefonisch worden besproken. Het aanbieden van een e-consult kan veel telefoontjes besparen én het ontlast op termijn het spreekuur.”

Ook patiënten zien de voordelen. Ze geven aan blij te zijn dat ze op een eigentijdse manier met hun arts kunnen communiceren. Een mailtje sturen in plaats van wachten aan de telefoon of in de wachtkamer, is voor veel mensen plezierig. Ook de laagdrempeligheid kan een voordeel zijn. “Soms vinden mensen het fijn om een vraag over een psychisch probleem of een soa in eerste instantie via een e-consult te stellen”.

Deadline
De deadline om in te schrijven is 1 oktober. We hopen op een groot succes in de komende en laatste dagen.

Vriendelijke groeten,

Jaap Bosma, Anja Rombout, Diederik van Dam, Jan Willem Jansen, Ties Schurink
DFMopGlas

Meer weten?
Ga naar glasvezelvoorsudwestfryslan.nl of onze Facebookpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *