In 3 stappen naar je eigen website

Website laten maken

Speel je al langer met het idee om een ​​eigen website te maken voor je bedrijf, club, etc.? Maakt u zich zorgen of mist u informatie om dit besluit in praktijk te brengen? Je wilt weten wat je nodig hebt om een ​​website te maken.

Je eigen DOMEIN

De domeinnaam of het domein is vergelijkbaar met een woonadres – het domein is de unieke identificatie waarmee de website op internet kan worden gevonden. Allereerst moet u een mogelijke domeinnaam bedenken en vervolgens controleren of deze nog beschikbaar is, dit kunt u controleren onder Check DOMAIN-beschikbaarheid. Als u een geschikte domeinnaam heeft gevonden, kunt u deze met hetzelfde formulier registreren.

Webhosting

Als het ware huur je bij webhosting een stukje van een compuiter waarmee het mogelijk gemaakt wordt dat jouw website op het gehele internet te zien is.

Er zijn heel veel verschillende soorten webhosting. En het is werk voor experts, en dit doe je dus in geen enkel geval zelf, hoewel je de website eigenlijk best wel zou kunnen hosting op je eigen computer.

Maar je wil natuurlijk heel veel bezoekers hebben, en dus ga je naar een deskundige om de website te hosten.

Een contentmanagementsysteem

Om op een eenvoudige manier een website te maken is een content management systeem (CMS) aan te raden. Er zijn er veel op de markt, zoals Joomla!, Drupal, Typo3 of WordPress. Deze CMS kunnen allemaal op de hosting-pakketten worden geïnstalleerd, zolang ze een database bevatten. Indien u dit wenst, kunnen wij ook het CMS voor u installeren bij het inrichten van de webhosting.

Overigens kun je ook zonder een website maken, maar dat gaat moeilijker, en voroal het onderhouden van de website is lastig. WordPress is op dit moment het populairste CMS. Je kunt eigenlijk tegen redelijk lage kosten een wordpress website laten bouwen.

In 3 stappen naar je eigen website
Schuiven naar boven