5 goede redenen om dit jaar naar Qatar te reizen

Doha

Qatar is een van de kleinere landen rond de Arabische Golf, maar wat het land aan omvang mist, maakt het goed met spannende bestemmingen en een fantastisch luxe aanbod. Het land combineert moeiteloos millennia-oude cultuur uit het Midden-Oosten met moderne gemakken en ervaringen, waardoor een reiservaring ontstaat die je niet snel zult vergeten. Wat voor soort reiziger je ook bent – avonturier, luxe reiziger, strandliefhebber, fervent sporter – je zult genoeg activiteiten vinden om je interesse in Qatar te wekken. Aangezien de bestemming slechts langzaam ontdekt wordt door het toerisme, zult u zeker een van de eersten zijn die uw vakantie in Qatar doorbrengt. Weet je nog steeds niet zeker of Qatar de juiste plek is voor je volgende reis? Dit zijn onze belangrijkste redenen om naar Qatar te reizen die u zeker zullen overtuigen.

Goed weer gegarandeerd

Als je tijdens je vakantie van zonnig weer wilt genieten, hoef je in Qatar niet ver te zoeken. Het weer is meestal het grootste deel van het jaar mooi. De winters in Qatar zijn erg mild, met aangename dagtemperaturen in januari (de koelste maand), variërend van 12°C tot 21°C. De zomers zijn heter en natter en kunnen in juli (de warmste maand) 41,5°C bereiken. Mocht het ooit regenen in Qatar, dan zal het in de wintermaanden zijn – februari is het regenachtigst. Velen geloven dat Qatar in de zomer onaangenaam warm kan worden, omdat het een bestemming in het Midden-Oosten is. In feite zijn de temperaturen niet zo verschillend van die in vergelijkbare kust- of woestijnbestemmingen tussen 25 en 30 graden boven de evenaar.

Een opmerkelijke mix van verleden en heden

Qatar heeft een belangrijke geschiedenis die bijna overal zichtbaar is, van architectuur tot musea tot UNESCO-werelderfgoedlocaties en markten. De innovatieve wolkenkrabbers van Doha bewijzen echter dat dit Qatar niet tot een land maakt dat in het verleden leeft. Het land biedt een mix van traditie en moderniteit die nergens anders ter wereld te vinden is. Qatar viert zijn tradities en biedt nieuwkomers en reizigers moderne voorzieningen, hotels en infrastructuur, en een mix van internationale culturen, keukens en levensstijlen.

Een goede keuze voor buitenavonturen

Een vakantie in Qatar is precies wat u zoekt voor avonturiers: u kunt parachutespringen boven de Arabische Golf, duiken in de zee, zandduinen beklimmen of oude forten verkennen. Een van de meest populaire outdoor-ervaringen in Qatar is een woestijnsafari: je krijgt je eigen 4×4-voertuig en rijdt de woestijn van Mesaieed in. Als ze authentieker willen zijn, ruilen sommige reizigers het terreinvoertuig ook in voor een kameel. Je buitenavontuur hoeft echter niet per se zand te zijn. Qatar staat ook bekend om het kajakken in de Al Thakira-mangrovebossen en het kitesurfen langs de kust.

Geweldige musea

Terwijl de musea van Qatar zeldzame artefacten huisvesten, is het museumgebouw zelf in veel gevallen net zo fascinerend als de tentoonstellingen binnen. Een must-see is het Nationaal Museum van Qatar, dat is gemodelleerd naar een woestijnroos. ALRIWAQ is zowel een kunstgalerie als een museum en was oorspronkelijk alleen bedoeld als tijdelijke locatie. Door de toenemende populariteit van het ontwerp werd de ALRIWAQ een permanente showroom. Het Museum voor Islamitische Kunst, ontworpen door een bekroonde architect, is bekleed met kalksteen dat zonlicht weerkaatst. Het Sheikh Faisal Bin Qassim Al-Thani Museum is gehuisvest in een historisch, perfect bewaard gebleven fort dat ook een toeristische attractie op zich is.

Een breed scala aan winkelmogelijkheden

Qatar spreekt zowel de lokale bevolking als reizigers aan met zijn brede scala aan winkelmogelijkheden. Met name in Doha vind je in de luxe winkelcentra enkele van de meest bekende merken uit de modewereld. Je zou een dag kunnen doorbrengen in de Mall of Qatar met zijn honderden winkels en bijna 500.000 vierkante meter winkel- en entertainmentruimte. Ga voor een meer traditionele winkelervaring naar de soeks (markten) van Qatar. Zie Doha van zijn authentieke kant en ontmoet lokale ambachten, van kookpotten en pashmina’s tot geurige kruiden en geweven manden. Een bezoek aan een souk is vergelijkbaar met een speurtocht, je weet nooit wat je aantreft.

5 goede redenen om dit jaar naar Qatar te reizen
Schuiven naar boven